Ölsoppa (öspa) från Svärdsjö

För 6 personer

Ingredienser
5 dcl vatten
2 dcl dricka
5 dcl mjölk
2 msk hvetemjöl
Salt
Rågbröd

Beredning
Vattnet och drickat kokas upp. En afredning göres av mjölken och mjölet, och den vispas i när vattnet och drickat kokat upp. Soppan får koka en stund, lyftes af elden, saltas och brödet (vanligt hårdt rågbröd) brytes i. Soppan bör stå en stund innan den ätes, så att brödbitarna hinna mjukna.

Recept från: Lagadt af Hansersas Anna Johansson, Svärdsjö, Dalarna
Upptecknat: 1912 av Tua Wilhelmsson (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se