Ölsoppa från St Tuna

För 10 personer

Ingredienser
1 kanna dricka
11/3 kkp hvetemjöl
1 msk stött kryddpeppar
20 skorpor
1½ kvarter mjölk
1½ kkp sirap
1 msk ostött saffran

Beredning
Drickat kokas upp smt afredes genast med det med mjölken sammanvispade hvetemjölet. När soppan nu fått ett uppkok tillsättas kryddorna och sirapen, hvarefter den upphälles. Skorporna läggas i skålen att blöta och soppan är nu iordning att servera.

Recept från: Lagadt af Brus Anna Lisa Ersdotter, bondhustru, St Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1899 av Maria Lundberg (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se