Ölsoppa från Själevad

För 3 personer

Ingredienser
1 stop mjölk
1 kvarter dricka
2 msk mjöl
1 msk sirap
1 bit ingefära
1 tsk salt

Beredning
Av drick och mjöl göres en avredning. Mjölken och ingefäran kokas upp och avredningen tillsättes under stark vispning. Soppan avsmakas med sirap och salt.

Recept från: Hos arbetaren Manne Gidlund, Ovansjö sågverk, Själevad, Ångermanland
Upptecknat: 1908 av Linnea Huss (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se