Mesekamps från Indals-Liden

För 6 personer

Ingredienser
1½ skålpund halfkokt messmör
½ stop mjölk
Mjöl

Beredning
Af halfkokt messmör utblandadt med mjölk, göres en deg med mest kornmjöl och litet hvetemjöl. Det bör vara så mycket mjöl att man kan arbeta degen med händerna. Den utbakas till 1 cm tjocka, runda små kakor. De bör vara tjockast på midten och tunnast i kanterna. Kakorna mjölas utanpå och kokas i blåmöse = ostvasslan. Ätes med smör och nyost.

Recept från: Bondehustrun Märta Kristina Viklund, Kväckline, Indals-Liden, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se