Äggkaka från Vinköl

För 10 personer

Ingredienser
5 ägg
3 msk hvetemjöl
1 lt mjölk

Beredning
Äggen vispas med mjölet och sedan tillsättes mjölken. Detta slås i en gjutpanna och insättes i ugnen ½ timme. Serveras med krusbärssylt till.

Recept från: Änkan Maja Kajsa Karlsson Jutagåren, Östorp, Vinköl, Västergötland
Upptecknat: 1902 av Karin Walter (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se