Kokt salt refbensspjäll med rotmos

För 3 personer

Ingredienser
½ kg salt refbensspjäll
3 lit vatten
2 små kålrötter
3 lit potatis
1 tsk kryddpeppar

Beredning
Refbensspjället vattenlägges kvällen förut. Det sättes på i kallt vatten, får koka upp, skummas och kryddas. Då köttet har kokat ½ timme iläggas de skalade och i bitar skurna kålrötterna och potatisen, hvarefter alltsammans får koka tills köttet är mört och kålrötter och potatis mosa sig.

Recept från: Torparen Bernhard Smärling, Nybygget, Haga, Uppland
Upptecknat: 1904 av Anna Engstrand (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se