Hybsch från Trönö

För 4 personer

Ingredienser
1 hg fläsk
2 kålrötter
10 potatisar
1 tsk kryddpeppar
1 msk salt
1 lit vatten

Beredning
Kålrötterna och potatisen ansas och skäres i tärningar. Fläsket skäres ock i tärningar. Alltsammans får sedan koka i vattnet, tills det är fullt mjukt. Afsmakas med peppar och salt. Ätes med spicken sill.

Recept från: Mor Anna Olsson, Norråker, Trönö, Hälsingland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se