Grönkål med fläsk från Gråmanstorp

För 6 personer

Ingredienser
1 salt fläskskank
1 kkp havregryn
Vatten
1 tämligen stort grönkålsstånd
Salt
Vitpeppar
1 msk kummin

Beredning
Fläskskanken sköljes och sätts på i kallt vatten och får koka tills den är färdig. Havregrynen sköljas och sättes på i kallt vatten, får kok tills spadet blir simmigt, varefter grynen frånsilas. Grönkålen förvälles, mals på köttkvarn och läggs i spadet och får koka omkring 1 timme. Smaksöättes med salt, vitpeppar, kummin. Fläskköttet skäres och serveras i soppan.

Recept från: Anna Persson, Gråmanstorp, Skåne
Upptecknat: 1912 av Anna Bergh (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se