Pannkakor från Dunker

Ingredienser
4 1/2 kkp mjöl
1 1/2 l mjölk

Beredning
Mjölet vispas i mjölk. Af smeten gräddas med det samma stora ½ cm tjocka pannkakor i en vanlig stekpanna, som smörjes varje gång med smör i en linnelapp. Kakorna skola bli på ena sidan svartblåsiga och på andra sidan hvita.

Recept från: Hustru Mathilda Pettersson, Barrsjögård, Dunker, Södermanland
Upptecknat: 1906 av Helmi Hannula (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se