Fraggbakelser från Herrljunga

Ingredienser
2 ägg
1 kkp socker
1 kkp grädde
2 msk smält smör
5-6 kkp mjöl
2 tsk bakpulver

Beredning
Ägg och socker vispas tillsammans. Sen tillsättes grädden och en del av mjölet, vari bakpulvret blandats och sist smöret. Degen arbetas med återstoden av mjölet på bakbordet. Den kavlas ut till en ½ cm tjock kaka och uttages med mått till kransar, som kokas i flottyr och sen vändas i strösocker.

Recept från: Anna Pettersson, Herrljunga, Västergötland
Upptecknat: 1914 av Ellsa Forssander (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se