Flaggbröd från Hjo

Beredning
Man kokar 1/3 kg hafregryn i vatten och smaksätter med salt. Sedan inarbetas 1/3 kg rågkli och 1/3 kg hvetemjöl. 5 öre jäst röres ut i vatten och tillsättes jämte anis, fenkol och kummin, rikliga. Kruskafvel används och hål tages ut vid ena kanten på kakan. Gräddas i god ugnsvärme och hängs sedan på spett att torka. Utmärkt gott hårt bröd.

Recept från: Lagat av Stina Lena Pettersson, Flottåsen, Hjo landsförsamling, Västergötland
Upptecknat: 1911 av Gunhild Wåhlin (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se