Svärmors vörtbröd

Ingredienser och beredning
12 kannor vört ihopkokas till 6, deruti blandas 1½ kanna söt mjölk och ¾ kanna sirap och fint skurna pomeransskal. Detta kokas upp och mjöl ivispas, till det blir som en gröt, vilken kokas väl. När gröten är uppslagen och sval, göres degen.

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se