Skorppudding från Trensum

Ingredienser
1½ lit mjölk
4 ägg
15 1-öres hveteskorpor
8 bittermandlar

Till formen:
2 msk smör
2 msk rifvebröd

Beredning
Skorporna stötas, hvarefter de blandas med mjölken. Äggen vispas upp och arbetas i jämte den rifvna mandeln. En form smörjes med smör och beströs med rifvebröd. Smeten hälles därefter i formen, som insättes i ugn, hvarest den får kvarstå omkring 1½ timme eller tills puddingen fått vacker ljusbrun färg.

Recept från: Stenarbetarehustru Kerstin Svensson, Trensum, Blekinge
Upptecknat:
1905 av Anna Stenstrand (Uppsala, 29403:1)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se