Dopp från Gunnarskog

För 3 personer

Ingredienser
1 hg ister
3 msk skrämjöl (rostat havremjöl)
½ lit vatten
½ tsk salt

Beredning
Istret smältes och brynes i en förut upphettad järnpanna, mjölet vispas i, spädes sedan med vattnet, smakas af med salt. Denna rätt ätes på fattigare ställen till potatis istället för fläsk eller sill.

Recept från: Torparedotter Kajsa Jansdotter, Dammen, Gunnarskog, Värmland
Upptecknat:
1904 av Signe Nylén (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se