Tunnbröd från Haverö

Ingredienser
8 kg kornmjöl (skrädt)
6 lit vatten

Beredning
Mjölet och det icke uppvärmda vattnet sammanblandas till en stadig deg, som omsorgsfullt knådas. Degen utkaflas omedelbart till ytterst tunna kakor, hvilka hastigt gräddas i ljusugn. Änvändes som spisbröd och till tjockmjölk.

Recept från: Arrendator M Larsson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se