Paltbröd med stekt fläsk

För 8 personer

Ingredienser
3 paltbrödskakor
vatten
salt
omkr ½ kg fläsk
1 stor hand mjöl
1 lit mjölk

Beredning
Paltbrödet brytes itu och lägges i en gryta, vatten slås i så att det står öfver brödet och en liten hand groft salt lägges i. När det stått en stund sättes grytan öfver elden. Så fort det kokat upp hälles vattnet af. Fläsket skäres i tjocka skifvior, som lägges i stekpannan innan den sätter öfver elden. Det stekes ganska litet och lägges sedan upp på tallrik.

Sås: Mjölet röres med en visp i fläskflottet och mjölken spädes på tills såsen blir lagom tjock.

Recept från: Stalldräng 46 år, hustru 49 år
Upptecknat: 1904

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se