Kornmjölsgröt med sirapsväta från Själevad

För 3 personer

Ingredienser
1 lit vatten
4 kkp kornmjöl
Salt

Sirapsväta:
½ stop vatten
3 msk sirap
3 msk lingonsylt

Beredning
Vattnet saltas, kokas och mjölet vispas i och gröten får koka upp. Vattnet, sirapen och sylten blandas tillsammans och äts till gröten.

Recept från: Arbetaren Manne Gidlund, Domsjö sågverk, Själevad, Ångermanland
Upptecknat: 1908 av Linnea Huss (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se