Klimp från Gökhem

För 6 personer

Ingredienser
2 ägg
1 liten kkp grädde
1 msk socker
3 msk hvetemjöl

Beredning
Äggen uppvispas tillika med sockret, grädden och mjölet. Smeten lägges med en sked i den kokande soppan. Klimparna få koka några minuter, så att de känns genom kokta. Genom att skära itu klimpen, märker man bäst om den är genomkokt. Serveras liksom potatisbitarna i soppan.

Recept från: Tillagad i Gökhem, Västergötland
Upptecknad: 1900 (nr 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se