Kärnmjölkspepparkaka från Brunskog

Ingredienser
3 ägg
325 gr socker
4 hg hvetemjöl
1/3 liter sur kärnmjölk
2 tsk pulvriserad soda
1 tsk kanel
1½ tsk nejlikor
2-3 msk smält smör

Beredning
Äggen röras med sockret tills det blir hvitt och pösigt. 2-3 msk smält smör iröres, så kryddorna, kärnmjölken och sist mjölet siktat tillsammans med sodan. Smeten hälles i en smord och mjölad form och gräddas brun i lagom ugnsvärme, hvarefter den uppstjälpes.

Recept från: Lagad av bondhustrun Anna Olsson, Nytorp, Brunskog, Värmland
Upptecknat:
1911 av Lena Parelius (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se