Kanelbröd från Styrnäs

Ingredienser
3 ägg
212 gr socker
115 gr sötmandel
1 msk kanel
½ tsk hjorthornssalt
212 gr hvetemjöl

Beredning
Äggen och sockret röres tillsammans 20 min då den skållade och rifna sötmandeln jämte kanelen tillsättes. Mjölet nedröres jämte hjorthornssaltet upplöst i 1 tsk kallt vatten. Utbakas i små aflånga brön. Gräddas i god ugnsvärme.

Recept från: Bakades af hushållerskan Emelie Bergström Styrnäs, Ångermanland
Upptecknat: 1902 av Elise Näsholm (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se