Hertiginnan Annas kaka från Skedevi

För 5 personer

Ingredienser
3 ägg
213 gr socker
107 gr skirat smör, svagt saltat
10 bittermandlar
213 gram sötmandel
1 stor kokt rifven potatis
Rifna skalet af en citron

Beredning
Äggen och sockret röras väl tillsammans. Det smälta smöret, den skållade och malda mandeln samt de öfriga ingredienserna tillsättas och blandas väl. Massan hälles i en smord och brödbeströdd form och kokas i vattenbad. Då kakan är färdig, stjälpes den upp och får kallna. Serveras med kall eller varm vaniljsås.

Recept från: Hävla, Skedevi, Östergötland
Upptecknat: 1907 av Bertha Elmqvist (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se