Grynkaka från Roslags-Kulla

Ingredienser
1 kkp risgryn
1 kkp korngryn
½ tsk salt
½ tsk anis
1 bit kanel
2 msk sirup
2 liter mjölk
Smör till formen

Beredning
Risgrynen och korngrynen sköljas i kallt vatten samt blandas tillsammans. Däri nedröres salt, anis, en liten bit kanel samt sirup. Så påhälles mjölken kall, och allt blandas väl. En form smörjes med smör, och massan hälles i samt får grädda i ugnen under svag värme 1-11/2 tim, då den stelnat och serveras. Som kall kan den med fördel skäras i skivor och uppstekas.

Recept från: Torparhustru i Roslags Kulla, Uppland
Upptecknat: 1902 (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se