Brödpaj från Munktorp

För 8 personer

Ingredienser
½ kg vetebröd (eller brödrester)
80 gr korinter
1 ägg
¾ lit mjölk
80 gr socker
10 gr smör
10 gr stötta skorpor
Formen: 1 msk smör, 2 msk stötta skorpor

Beredning
Brödet blötes i mjölken och läggs lagervis med korinterna, som rensats och sköljts i varmt vatten, i en smord bröad form. Ägget, sockret och 1 del av mjölken vispas upp och hälles över. Gräddas i lagom god ugnsvärme. Ätes med någon saft- eller fruktsås.

Recept från: Munktorp, Västmanland
Upptecknat: 1912 av Ruth Westman (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se