Stufvad rabarber från Nora

Ingredienser
5 stora rabarberblad
1 lit mjölk
2 kkp hvetemjöl
1 tsk muskot
1 mask sirap
1 knifsudd salt

Beredning
Rabarbern förvalles. Mjölken kokas upp och mjölet vispas i till en tjock välling. Den hackade rabarbern iblandas jämte sirapen och kryddorna.


Recept från:
Lagat av fiskaren E Erikson, Östa, Nora, Västmanland
Upptecknat: 1905 av Agnes Holst (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se