Turska bönor från Skepsås

För 7 personer

Ingredienser
2 kg färska turska bönor (skärbönor)
1 lit vatten
4½ kkpr mjölk
1½ handfull mjöl
½ msk salt

Beredning
Bönorna rensas, sköljas och skäras i bitar. De sättas på i kokande vatten och få koka tills de äro mjuka. Mjölet vispas ut i mjölken och salt tillsättes, hvarpå detta slås till bönrna att koka en stund. Serveras till salt spicken korf.

Recept från: Carolina Isaksson, hustru till fjärdedelsbrukaren August Isaksson Prästgården, Skepsås, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Elisabeth Fock (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se