Stufvade sockerärter från Tveta

Ingredienser
3 lit sockerärter
6 dl vatten
Salt

Till afredning:
1 kkp vatten
2 msk hvetemjöl

Beredning
Ärterna skäras i bitar och nedlägges i kokande, saltadt vatten och få koka tills de äro mjuka, då de afredas med hvetemjölet utrördt i vatten.

Recept från: Hustru Augusta Andersson, Tveta, Värmland
Upptecknat: 1903 av Elvira Friberg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se