Stufvade juliböner från Skepsås

För 10 personer

Ingredienser
3 lit böner
¾ lit mjölk
4 msk hvetemjöl
1½ msk socker
1 msk hackad persilja
1 tsk salt
Vatten

Beredning
Bönerna skäres i bitar och sättes på i kokande vatten att koka ungefär 1½ tim. Mjölken och mjölet vispas tillsammans och hälles till bönorna. Sedan få dessa koka 10 min, hvarefter den hackade persilja, sockret och saltet tillsättes. Serveras tillsammans med stekt fläsk.

Recept från: Mathilda Andersson, hustru till arbetaren Anders Andersson i Anderstorp, Skepsås, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ruth Ekdal (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se