Stufvade gula ärter från Danderyd

För 7 personer

Ingredienser
1 stop ärter
Vatten
1½ msk sirup
½ tsk salt
1 näfve hvetemjöl
2 kppr mjölk

Beredning
Ärterna rensas samt läggas i kallt vatten några timmar, innan de kokas. De sättas på i kallt vatten och få koka med slutet lock, tills de blir mjuka och mosa sig. De afsmakas med sirup och salt samt afredas med hvetemjöl utrördt i mjölk. Få därefter ett godt uppkok samt servaras till rå sill.

Recept från: Bondhustru Lovisa Eriksson, Berga, Danderyd, Uppland
Upptecknat: 1902 av Tilly Nordström (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se