Bruna bönor med stekt fläsk från Kimstad

För 6 personer

Ingredienser
1 lit bruna bönor
2 lit vatten
4 msk ättika
Sirap
Salt
4 hg salt fläsk

Redning:
1 kkp hvetemjöl
2 kkp vatten

Beredning
Bönorna läggas i blöt i kallt vatten några timmar förut, hällas på i kallt vatten att koka och spädas om så behöfvas med kallt vatten. Då bönorna kännas mjuka, tillsättes redningen som omröres väl tills att bönorna kommma i kokning. Afsmakas med sirap, salt och ättika samt serveras med stekt fläsk.

Recept från: Gundla Svensson, arrendator vid Svinsäter, Kimstad, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ebba Larsson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se