Bönegröt från Angelstad

Ingredienser
½ lit färska bondbönor
1 lit potatis
Vatten
Salt

Beredning
Bönorna rensas, sköljas och påsättas i kokande, saltat vatten. Potatisen skalas och lägges i då bönorna kokat en stund. Då allt är kokt, mosas det sönder med en gaffel. Ätes tillsammans med kött, fläsk mm.

Recept från: Klara Karlsson, Lyckeby, Angelstad, Småland
Upptecknat:
1911 av Elsa Didoff (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se