Matställen i Göteborg (2015)

Man född 1992 berättar om olika restauranger och matställen i Göteborg.

”Även Andra lång har sakta men säkert blivit lite fint i kanten”

Matställen i Göteborg

Jag äter inte ute på restaurang allt för ofta. I såna fall om jag och tjejen ska ha lite trevligt eller om jag blir bjuden av mamma, hehe. Nu har Tredje långgatan helt plötsligt blivit ett hett tillhåll för lite finare restauranger och det gillar min flickvän. Senast vi åt där käkade vi på Tacos and Tequila, det var gott men lite väl dyrt i min smak. Annars har jag bland annat testat på restaurangerna på Gothia Towers och ett gäng restauranger på Avenyn och dess kringliggande gator. Det är ju sjukt nice att sitta och käka på lite finare etablissemang och jag tror att jag i framtiden när jag förhoppningsvis tjänar lite mer pengar kommer att äta ute lite oftare.

Jag äter däremot väldigt ofta snabbmat främst på grund av att jag är dåligt på att laga mat och att det är billigt. Oftast blir det enklare snabbmatsställen som jag besöker, exempelvis McDonalds och Burger King, eller någon av alla stans pizzerior och kebabställen. Vill man ha en riktigt god burgare bör man gå till Lasse på Heden eller 7ans gatukök (som precis öppnat igen), riktiga klassiker!! Det är poppis numer att käka vegetariskt men det är inte min grej. Falafel och bulgur och sånt ger mig bara ångest. Man vet ju att det inte är bra för en att hålla på att äta massa fett men det är ju så gott!

Nu har jag bott i Göteborg i 5 år och jag tycker mig ha märkt att det blivit lite flådigare. Som jag nämnde tidigare växte Tredje lång fram på typ en vecka och öppnade upp en himlans massa restauranger och helt plötsligt blev Tredje lång stans häftigaste gata. Även Andra lång har sakta men säkert blivit lite fint i kanten på grund av nya restauranger och pubar.

Detta hände för något år sedan på baren ”The Rover” på Andra lång. Jag går fram till baren, får kontakt med bartendern och säger ”Hej, jag tar en Öl tack” (vilket inte brukar vara några problem på stadens barer då ”en öl” vanligtvis betyder den billigaste fatölen) men på The Rover var det tydligen inte så populärt. Bartendern svarade min förfrågan med ”En öl, öööhm, vilken öl vill du ha? Vi har 99 sorter”. Ett hiskeligt beteende i min mening som osar klassförakt. Jag ville ju bara släcka törsten med en billig lager, istället fick jag en o-drickbar mörk sak som tog en timme att klunka ner. Detta är inte något unikt då jag vet flera kamrater som varit med om liknande. Jag har till och med hört om en bar där de har en skylt med texten ”vi serverar inte en stor stark”. Usch.

Berättat av man född 1992 (Isof, dagf1911)