Jobba på språkcentrum

Talar du finska, jiddisch, meänkieli eller någon av de romska dialekterna och har du erfarenhet av att arbeta med språkrevitalisering? Vi söker dig som vill vara med och främja språket och utveckla verksamheten vid våra nya nationella språkcentrum för finska, jiddisch, meänkieli och romska.

De nationella språkcentrumen kommer att tillhöra en ny avdelning på Isof med inriktning mot nationella minoriteters språk och kultur. Därför söker vi även medarbetare till den avdelningen samt tidsbegränsade anställningar under etableringsfasen. Här kan du se alla tjänster som vi lyser ut just nu, och som vi kommer att lysa ut under våren. Välkommen att söka!

Klicka på "Other languages" ovanför sidans rubrik så kan du hitta översättningar av sidans innehåll.

Lediga tjänster på avdelningen för nationella minoriteters språk och kultur

Avdelningen med inriktning mot nationella minoriteters språk och kultur består av två enheter: en enhet som arbetar med språkvård och en enhet som består av de nationella språkcentrumen. Till avdelningen söker vi bland annat avdelningschef, två enhetschefer, revitaliseringsexpert och kanslisekreterare samt tidsbegränsade tjänster för språkvårdare i meänkieli och språkvårdare i romska.

Om du klickar på länken för en tjänst här nedan kommer du till annonsen där du kan läsa mer om tjänsten och även söka den.

Lediga tjänster på språkcentrum för finska

Språkcentrum i finska kommer att ligga i Uppsala. Till verksamheten söker vi två språkfrämjare och en verksamhetsledare som även ska arbeta språkfrämjande. Sista datum för ansökan var den 10 april.

Lediga tjänster på språkcentrum för jiddisch

Språkcentrum i jiddisch kommer att ligga i Stockholm. Till verksamheten söker vi två språkfrämjare och en verksamhetsledare som även ska arbeta språkfrämjande. Sista datum för ansökan var den 20 april.

Lediga tjänster på språkcentrum för meänkieli

Språkcentrum i meänkieli kommer att ligga i Kiruna och i Övertorneå. Till verksamheten söker vi tre språkfrämjare och en verksamhetsledare som även ska arbeta språkfrämjande.

Om du klickar på länken för en tjänst här nedan kommer du till annonsen där du kan läsa mer om tjänsten och även söka den.

Lediga tjänster på språkcentrum för romska

Språkcentrum i romska kommer att ligga i Stockholm. Till verksamheten söker vi två språkfrämjare och en verksamhetsledare som även ska arbeta språkfrämjande. Sista datum för ansökan var den 20 april.

Isof har i uppdrag av regeringen att inrätta språkcentrum för de nationella minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli och romska. Nationella språkcentrum ska ge språkbärare i hela landet möjligheten att behålla, ta tillbaka och utveckla sitt språk – så att de nationella minoritetsspråken kan leva vidare i Sverige.