• Huvudmeny

Stickning och stickat

Stickningen har en lång historia och har förändrats genom tiderna. Den har gått från nödvändighet till hobby, och på senare år har intresset för stickning ökat. Stickning kan ha olika betydelse för oss, och även de som inte stickar har oftast någon form av relation till hantverket.

En stickning med mellantjockt, rostbrunt garn som stickas runt på rundstickor i metall.

Hur ser din relation till stickat och stickning ut?

Med den här webbfrågelistan vill vi samla in kunskap och minnen om alla former av stickande. Har du några speciella minnen kopplade till stickning? Kanske stickar du själv? Hur ser du på stickning?

Frågorna i frågelistorna som länkas nedan är avsedda som hjälpmedel och inspiration. Du behöver inte svara på alla frågor, och du får gärna skriva även om sådant vi inte frågar efter. Det går alldeles utmärkt att enbart berätta fritt om stickande och stickat.

Om du har foton eller andra bilder kopplat till det du berättar om stickning och stickat får du gärna dela med dig av dem. Ange i så fall fotograf och ifall Isof och andra som använder samlingarna får använda bilderna, till exempel för publicering.

Svaren på frågorna arkiveras för framtida och samtida forskning vid Isof. Materialet kommer även användas av Sofie Mortensen i samband med ett examensarbete i Kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet.

Webbfrågelistor

Nedan hittar du länkar till webbfrågelistorna.

Uppdaterad 14 december 2020

Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

Läs mer

Läs mer

Berätta för oss: Om våra frågelistor