• Huvudmeny

Nationaldagen

Firar du nationaldagen?

hatt med blågula band

Bild från nationaldagsfirande i Uppsala år 2007.

Som en del av projektet Årets fester och livets högtider dokumenterar vi nu nationaldagen. Sedan 1916 har den 6 juni varit svenska flaggans dag. 1983 blev svenska flaggans dag nationaldag och sedan 2005 har denna dag varit en arbetsfri helgdag.

Skriv om vad du planerar att göra på nationaldagen eller, om du skriver efter den 6 juni, vad du gjorde. Vi är intresserade av svar både från dem som har firat nationaldagen och från dem som inte firar. Frågorna nedan är avsedda som ett hjälpmedel, en inspirationskälla till skrivandet. Du behöver inte svara på allt och du kan svara kort eller långt. Du kan svara här eller skriva ditt svar i ett separat dokument som du bifogar ett e-postmeddelande.

Om du vill hjälpa oss med detta kommer dina svar att bevaras i våra samlingar.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Kontakt och information

Om du har fotografier, teckningar eller liknande som illustrerar din berättelse får du gärna skicka med dessa. Vi tar helst emot original, men om du inte vill skänka oss dina bilder kan vi låna dem för att kopiera dem och sända tillbaks dem igen. Uppge också fotografens/illustratörens namn om möjligt. Meddela oss om dina illustrationer får användas i böcker, artiklar och på internet.

Bli meddelare

Du kan också kontakta oss om du vill veta mer om våra frågelistor och vad det innebär att vara meddelare åt arkivet.

Mer om vår verksamhet

Isof har bland annat till uppgift att förvalta vårt kulturarv genom att dokumentera, forska och förmedla kunskap om folkminnen. Mer information om vår verksamhet hittar du under fliken Om oss.

Stort tack för din medverkan!

Ditt bidrag blir en värdefull del i arkivets samlingar för nutida och framtida forskning.

Uppdaterad 18 november 2019