Arkiv och bibliotek i Göteborg

Välkommen att besöka arkivet och referensbiblioteket i Göteborg.

Vi har omfattande arkivsamlingar inom dialekter, folkminnen och ortnamn (mycket av detta finns tillgängligt digitalt, se vidare nedan). För att vi ska kunna ge dig bra service behöver du boka ditt besök i förväg.

Besöksadress för arkivet i Göteborg

Arkivgatan 9A
411 34 Göteborg

Arkivsamlingar och digitalt arkivmaterial

Du kan läsa mer om Isofs arkivsamlingar på sidan Arkiv och insamling. Delar av våra samlingar är digitaliserade och vi förmedlar gärna befintligt digitalt material. Du kan själv söka efter arkivmaterial i våra digitala arkivtjänster. Om du inte hittar det du söker kan du kontakta oss och få hjälp med dina sökningar: DialektfrågorFolkminnesfrågorNamnfrågor.

Bibliotek

Biblioteket är katalogiserat i Libris Länk till annan webbplats.. Litteraturen klassificeras enligt SAB-systemet med lokal anpassning. Biblioteket omfattar framför allt litteratur inom språkvetenskap och etnologi, men också ämnen som svensk topografi och geografi, historia, folkdiktning med mera.

Inför ditt besök

Vi delar lokaler med Riksarkivet i Göteborg och har gemensamma utrymmen för besökare och arkivanvändare. För att vi ska kunna ge dig bra service behöver du boka ditt besök i förväg.

Boka ditt besök

Boka tid genom att skicka ett mejl till goteborg@isof.se. Ange önskemål av tid och information om vad du söker, så ska vi försöka hjälpa till på bästa sätt.