Arkiv och bibliotek i Göteborg

Välkommen att besöka arkivet och referensbiblioteket i Göteborg.

Vi har arkiv och referensbibliotek som har öppet för besökare. Vi hjälper gärna till med framplockning av material och litteratur. I biblioteket finns litteratur inom framför allt språkvetenskap och etnologi.

Obs! Tillfälliga förändringar gällande arkivbesök

Eftersom vi för tillfället inte kan garantera full bemanning, och har i uppdrag av regeringen att så långt det är möjligt arbeta på distans, håller vi våra arkiv i Göteborg och Uppsala stängda tills vidare. När restriktionerna tillåter det öppnar vi åter våra arkiv för besök.

Vi förmedlar befintligt digitalt material, i den mån vi kan garantera bemanning. Kontakta oss gärna via våra avdelningssidor nedan om du har behov av ett visst arkivmaterial. Som vanligt svarar vi på frågor och bistår med råd och hjälp via telefon och e-post: Fråga experten.

Arkivet i Göteborg: Avdelningen för arkiv och forskning i Göteborg

Arkivet i Uppsala: Avdelningen för arkiv och forskning i Uppsala

Sommarstängt veckorna 28–31

Under veckorna 28, 29, 30 och 31 har Isof stängt för rådgivning, besök samt framplockning och förmedling av arkivmaterial. Vår centrala växel är öppen enligt ordinarie tider hela sommaren, även om många medarbetare då kan befinna sig på semester. Även registraturen är öppen måndag–fredag, men med begränsad bemanning vilket kan betyda något längre svarstider än normalt. 

Vecka 32 är vi igång som vanligt

Från och med måndag den 9 augusti under vecka 32 har vi rådgivning och öppettider som vanligt igen och det är åter möjligt att kontakta oss för att få tillgång till digitalt arkivmaterial. Trevlig sommar!

Besök arkivet och biblioteket

När vårt arkiv öppnar igen finns det i anslutning till arkivet besöksplatser och vi hjälper gärna till att hitta rätt i samlingarna vid besök. Du kan även höra av dig med förfrågningar per telefon, e-post och brev.

Framplockad litteratur läses på plats i biblioteket. Litteraturen klassificeras enligt SAB-systemet med lokal anpassning. Biblioteket är katalogiserat i Libris Länk till annan webbplats.. Sökning kan också ske på plats i bibliotekets äldre katalog. Vi hjälper gärna till med litteratursökning.

Besöksadress för arkivet i Göteborg

Arkivgatan 9A
411 34 Göteborg