Frågelista mina födelsedagar

Välkommen att svara på vår frågelista om dina födelsedagar!

Läs gärna igenom alla frågor innan du börjar skriva. Du väljer själv vilka frågor som känns relevanta för dig att besvara. Du kan också skriva i ett separat dokument och skicka det till e-postadressen susanne.nylund.skog@isof.se. Har du fotografier eller andra bilder till ditt svar? Skicka dem till samma e-postadress och glöm inte att skriva vem som är fotograf och att ange om Isof och dess besökare får använda sig av bilderna.

Så behandlar vi personuppgifter

När du besvarar en webbfrågelista lämnar du ofta personuppgifter (till exempel e-postadress). Isof ansvarar för att de personuppgifter som myndigheten behandlar hanteras enligt gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer på länken nedan.


Firas de? Firas vissa födelsedagar, till exempel jämna, mer än andra? Vilka i så fall? Låter du andra veta att du fyller år och i så fall hur? Brukar du få presenter, födelsedagskort eller annan uppmärksamhet när du fyller år, och i så fall av vilka personer? Är det vissa delar av dina födelsedagar som alltid sker på samma sätt, exempelvis att du bjuds frukost på sängen, en speciell bakelse, middag eller får en viss gåva?

Gäller det alla födelsedagar eller enbart vissa? Vilken tid på året fyller du? Firar du på själva födelsedagen eller vid annat tillfälle? Var brukar firandet hållas? När på dygnet? Vilka bjuder du in och hur sker inbjudan? Har du flera kalas, t.ex. ett för släkt och ett annat för vänner? Serveras det mat, bjuds det på tårta, dukas det på speciella sätt? Dekorerar du rummet och i så fall hur – med vissa färger, visst porslin, servetter, blommor, flaggor eller dylikt? Ingår klädkod, tal, musik, sång, lekar eller annan underhållning? Beskriv och berätta!

Beskriv gärna detaljerat!

Fotograferar du, filmar, skriver dagboksanteckningar eller gör andra noteringar? Gör du det för eget bruk eller för att dela med andra?

Upplever du födelsedagsfirande som positivt och glädjefyllt eller kanske krävande och pliktskyldigt? Beskriv och reflektera gärna kring dina födelsedagar och födelsedagsfirande i allmänhet.
Om dig
För att vi ska kunna använda oss av dina svar i vår forskning vill vi gärna veta något om dig. Fyll gärna i uppgifterna nedan. Vill du vara anonym så ange ej namn och e-postadress.

Arkivering och frågelistor
Genom att skicka in ditt svar godkänner du att det införlivas i institutets offentliga samlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om institutets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag vill ha information om framtida undersökningar: * (obligatorisk)
Jag vill ha information om framtida undersökningar: