Kulturarv i fokus: Hållbar framtid med äldre tiders matkultur

Hur kan äldre tiders matkultur inspirera oss till ett mer hållbart samhälle? Det berättar Åsa Holmgren från Isof om på höstens första del av den digitala seminarieserien Kulturarv i fokus. Välkommen att delta den 3 oktober kl. 16!

När: 3 oktober 2024, kl. 16–17.15

Var: Digitalt, via Zoom.

Anmälan: Deltagande är kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig på webbsidan levandekulturarv.se/seminarie-matkultur Länk till annan webbplats.

Vad betyder äldre tiders traditionella matkultur för oss i dag? På vilka sätt lever den kvar och utvecklas? Och hur kan den ge oss kunskap och inspiration i omställningen till ett mer hållbart samhälle? I den här föreläsningen lyfter Åsa Holmgren, forskningsarkivarie för folkminnen på Isof, fram den äldre traditionella matkulturen som en rik källa för oss i dag att ösa kunskap, inspiration, erfarenheter och tips från.

Fotografier och illustrationer från galleriet på webbplatsen matkult.se.

Digital seminarieserie om kulturarv

Kulturarv i fokus är en digital seminarieserie kopplad till Sveriges arbete med Unescos konvention om immateriella kulturarv. Seminarieserien är tänkt att vara en mötesplats där utövare, kulturarbetare, forskare, föreningsaktiva med flera kan mötas och utbyta erfarenheter. Varje tillfälle gästas av en talare som får ordet i 30 minuter, därefter blir det tillfälle för frågor och diskussion. Läs mer om seminarieserien på levandekulturarv.se/kulturarvifokus Länk till annan webbplats..