• Huvudmeny

Om våra publikationer

Isof ger ut flera olika publikationer i både tryckt och digital form.

Våra forskningsresultat redovisas vanligen i böcker, artiklar och rapporter. Vi ger dessutom ut handböcker och läromedel, ordböcker och ortnamnsserier. Många av våra publikationer finns att ladda ned kostnadsfritt som pdf eller e-bok och det går även att beställa tryckta exemplar.

En del av våra publikationer har utgått eller är slutsålda. Ofta kan man ändå få tillgång till dem via pdf eller i våra arkiv eller bibliotek. Vissa finns till försäljning på antikvariat.

Publikationsserier

Vi har flera olika publikationsserier, främst inom ortnamn men även inom personnamn och dialekter. Desutom har vi tidskriften Kielviesti och bulletinen Klarspråk som kommer ut med fyra nummer per år. Du hittar mer information om våra publikationsserier i menyn under rubrikerna Dialekter, Namn och Tidskrifter.

Beställa böcker

I anslutning till varje bokpresentation finns ett formulär för att beställa ett tryckt exemplar av publikationen. Publikationen du söker hittas enklast via sökfunktionen, ämnessidorna eller publikationsförteckningen.

Kostnader för frakt tillkommer på angivna priser (tänk på att fraktkostnaden kan bli hög om du beställer till en adress i utlandet). Leveranstiden beräknas till en vecka efter det att beställningen tagits emot. Faktura skickas tillsammans med leverans eller till den adress som angivits i kommentarer.

Om du vill göra en samlad beställning av flera böcker hjälper vi gärna till med din beställning. Kontakta oss på webbredaktion@isof.se!

Digitalisering av våra böcker

På institutet pågår en omfattande digitalisering av våra böcker, och ambitionen är att med tiden kunna erbjuda alla våra publikationer kostnadsfritt i digital form.

Äldre publikationer är bildskannade från originalen och därefter OCR-kontrollerade. Det kan dock finnas enstaka problem med texttolkningen, särskild vad gäller den äldsta litteraturen.

Äldre litteratur som pdf hittas via sidan Digitaliserade publikationer.

Uppdaterad 19 november 2019

Kontakt

Hittar du inte vad du söker eller vill du ha hjälp att göra din beställning? Kontakta oss!

Telefon: 0200-28 33 33 (växel)

E-post: registrator@isof.se

Läs mer

På sidorna om vår forskning hittar du forskarnas egna publikationslistor.