• Huvudmeny

Geten i Sverige. Kulturhistoriska och samtida perspektiv

Forskare från olika områden tecknar här för första gången en bild av tamgetens betydelse och tillvaro i Sverige.

Slutsåld


Redaktörer: Katharina Leibring, Ingvar Svanberg

Utgivningsår: 2017

Geten är ett av våra äldsta husdjur och den har genom tiderna haft stor betydelse för folkhushållningen. Ord för bockar och getter har också givit upphov till många språkliga uttryck. Med dagens intresse för närproducerad mat har gethållningen blivit alltmer uppmärksammad. Getens historiska och nutida villkor har hittills varit ganska okända.

Åtta forskare från olika områden tecknar här för första gången en bild av tamgetens betydelse och tillvaro i Sverige från stenålder till våra dagar ur ekonomiska, kulturhistoriska, språkliga och veterinärmedicinska perspektiv.

Uppdaterad 05 juli 2019

Sommarstängt vecka 29, 30 och 31

Isof håller stängt veckorna 29, 30 och 31 och inga bokleveranser kommer att ske under dessa veckor. Från och med vecka 32 tar vi hand om bokbeställningar enligt informationen nedan.

Obs! Tillfälliga förändringar

Hantering av bokbeställningar dröjer längre tid än vanligt eftersom vi tills vidare skickar leveranser endast en gång per vecka. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!