• Huvudmeny

Övre Norrlands ortnamn 8: Skellefteå kommun

Bebyggelsenamnen i Bureå, Burträsks och Lövångers socknar, Skellefteå kommun

Författare: Ulf Lundström

Utgivningsår: 2016

Ingår i serie: Övre Norrlands ortnamn

I den här delen av Övre Norrlands ortnamn ges tolkningar av sockennamn, bynamn och namn på bydelar, gårdar, fäbodställen och fiskelägen i Bureå, Burträsks och Lövångers socknar i Skellefteå kommuns södra del.

Tolkningen av namnen bygger främst på äldre skriftformer och uttalsformer i Institutet för språk och folkminnens samlingar. Författaren har också som lokalhistoriker och genom en stor mängd intervjuer skaffat sig en djup och mångfacetterad kunskap om språk, landskap och kulturhistoria i området. Denna kunskap ligger många gånger till grund för hans tolkningar och gör boken till spännande läsning för alla som är intresserade av bygdens historia. Artiklarna är rikt illustrerade med kartor och fotografier som belyser namnförklaringarna.

Uppdaterad 07 februari 2017

Obs! Tillfälliga förändringar

Eftersom Isof för tillfället inte kan garantera full bemanning kan leverans av beställda böcker dröja längre än vanligt. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!