• Huvudmeny

19 december 2018

Berätta för oss om hemvändarkvällar!

Juldagen och annandagen – lugna vilodagar eller festliga möjlighet att träffa gamla vänner på stan? Vi vill dokumentera fenomenet "hemvändarkvällar", svara på vår frågelista och berätta om dina tankar och erfarenheter.

Juldagen och annandag jul är på flera håll de stora ”hemvändarkvällarna”. De som har flyttat från orten, men som har familj kvar, kommer hem och firar jul. Dessa dagar passar restauranger och pubar på att ha öppet då detta är ett tillfälle för många att gå ut och träffa gamla vänner.

Institutet för språk och folkminnen vill nu undersöka hur länge dessa hemvändarkvällar har varit ett fenomen och hur omfattande och spridda de är i Sverige. Vi vill även passa på att ta reda på om och hur juldagen och annandag jul har förändrats överlag.

Frågelista

Hemvändarkvällar

Läs mer

Förmiddag i P4 Jönköping: Lina Midholm om hemvändardagarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (20 december 2017)

P4 Uppland: Institutet för språk och folkminnen vill utforska "hemvändarkvällar"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (18 december 2017)

Händelser i almanackan

Uppdaterad 19 december 2018