• Huvudmeny

29 augusti 2014

För dig i skolan

Nu har höstterminen dragit igång ordentligt. På vår webbplats hittar du en hel avdelning med roligt och intressant material som vänder sig till både elever och lärare.

Hur många dialekter talar vi i Sverige? Vad är svaret på gåtan var alla rockar möts? Hur låter sagan Rödluvan på meänkieli? Varför har vi både förnamn och efternamn?

Roliga fakta och undervisningsmaterial

Under rubriken För dig i skolan hittar du information och undervisningsmaterial om våra ämnen: Dialekter, Folkminnen, Namn och Språk. Här kan du också läsa frågor och svar, lyssna på svenska dialekter, lära dig fraser på de nationella minoritetsspråken och hitta lästips och länktips.

Länkar

Berätta för oss om namn

Med hjälp av en namnenkät tittar vi nu på hur barn och ungdomar tänker kring personnamn och ortnamn. Frågorna handlar om förnamn, efternamn, smeknamn och ortnamn. Undersökningen ingår i vårt arbete med att dokumentera och forska kring olika typer av namn och namnbruk i Sverige. Har du frågor om undersökningen eller vill delta med din skolklass är du välkommen att kontakta Marie-Louise Thomasson.

Länkar

Uppdaterad 29 augusti 2014