Lös potatispudding

Ingredienser och beredning
Af halfkokad potatis som är kalllad och rifven, tages 3 skålpund; den blandas med 1 qvarter grädde, ½ qvarter smält smör, 8 à 10 lod socker, litet stött mandel och salt samt 6 vispade ägg. Blandningen lägges i en smord och beströdd form och gräddas i varm ugn. Då puddingen höjt sig serveras den, men kan ej stjälpas ur utan man sätter servett o formen. Den ätes till kokt skinka, köttbullar mm. Will man göra den sparsammare så kan tagas mjölk istället för grädde.

Recept från: Kok- och hushållsbok för Tarflig Matlagning, 1884 (Uppsala, 16196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se