#loadText ($preambleOrder $preambleText) #loadText ($titleOrder $titleText)

Värmlandssoppa från Dalby

Ingredienser
6 potatis
½ kålrot
2 morötter
½-3/4 kaffekopp korngryn
Salt kött- eller fläskspad

Beredning
Grynen läggas i kokande vatten och när de kokat en stund, ilägges rotsakerna, som skalats och skurits i bitar, hvarpå man tillsätter af köttspadet så mycket, att soppan blir lagom tjock. Den får nu koka tills rotsakerna äro mjuka, då den serveras ensamt eller med kokt korf till.

Värmlandssoppan åts till middag kl 2, efter stekt fläsk och potatis.

Recept från: Hos hemmansegaren Per Bengtsson, Dalby, Värmland
Upptecknat: 1897 av Anna Otterborg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se