Stufvad potatis från Gökhem

För 7 personer

Ingredienser
½ lit mjölk
1 lit potatis
1 msk salt
1 knippa persilja
1 tsk socker
1 ägg
2 msk hvetemjöl
½ lit mjölk

Beredning
Den kokta och skalade potatisen ilägges i mjölken att koka.

Då detta kokar upp, afredes det med en blandning af ägget, hvetemjölet och mjölken, samt sättes smak med saltet, sockret och persiljan.

Serveras till sill eller stekt fläsk.

Recept från: Arrendatorshustru Augusta Gustafsson, Hulagården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se