Sill och potatis (smörgåsrätt) från Årdala

Ingredienser
1 sill
450 gr potatis
50 gr lök
25 gr smör
Stötta skorpor

Beredning
Sillen rensas och lägges i vatten en 6 tim, varefter den fläkes och benet samt skinnet borttages. Sillen skäres sedan i mindre bitar. Potatisen kokas, får svalna varefter den skäres i skivor. Löken skalas och skäres likaså i skivor. Man lägger sedan varvtals med sill, potatis, lök och smör i en eldfast form, stör litet skorpor över och gräddar lådan litet ljusgul i ugnen. Serveras varm.

Recept från: Hos arrendatorn Gunnar Eriksson, Ökentorp, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se