Resk från Arvika

För 8 personer

Ingredienser
2 l potatis
¾ l mjölk
5 kkp hvetemjöl
2 msk salt
2 kkp flottyr

Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rifves. Mjölet och saltet röres i. En långpanna smörjes väl med flottyr, smeten hälles i och gräddas i lagom varm ugn. När smeten stannat något, hälles återstoden af flottyren öfver pannkakan som därefter får gräddas färdig. Ätes med fläsk och flott eller någon gång med lingonsylt.

Recept från: Maja Elovsson, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala, 29403:18a–b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se