Raggmunkar från Alseda

Ingredienser
1 lit potatis
½ lit mjölk
1 kkp hvetemjöl
Salt

Beredning
Potatisen skalas och rifves rå. Mjölk, mjöl och salt inblandas och omröres väl. En stekpanna sättes på spiseln. I denna lägges en liten fläskbit som får steka en stund att flottet tränger ut då den upptages och smeten ihälls ganska tjockt hvarefter pannkakan får steka vid sakta värme. Då de är färdigstekt vändes den på andra sidan.

Recept från: Torparehustru Emma Sjöman, Holsby, Alseda, Småland
Upptecknat: 1905 av Sigrid Fredriksson (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se