Raggmunk från S:t Anna

För 4 personer

Ingredienser
2 liter potatis
2 kvarter mjölk
3 kkp hvetemjöl
½ msk salt

Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rifves. Mjölken, saltet och mjölet tillsättas och alltsammans omröres väl. En plättpanna smörjes med flottyr och ej alltför tjocka plättar gräddas. Ätes med lingonmos.

Recept från: Märta Svensson, Tjärholm, S:t Anna, Östergötland
Upptecknat: 1903 av Elisabeth Hansson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se