Raggmunk från Kristdala

För 15 personer

Ingredienser
3 kappar potatis
Drygt ½ stop kornmjöl
4 msk salt

Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rifves. Mjölet och saltet iblandas. En långpanna smörjes och i den hälles smeten, som utbredes ganska tjockt. Ungefär 15 träslefvar åtgå till hvarje pannkaka. Pannkakorna gräddas i ugnen tills de blifva ljusgula. Samtidigt gräddas på spisen i en vanlig stekpanna raggmunkar.

Fläsk stekes och ätes till denna rätt.

Recept från: Torparehustru Hilma Karlsson, Figeberg, Kristdala, Småland
Upptecknat: 1901 av Maja Meurling (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se